Circulair

De ecologische voetafdruk van textiel is groot. Bij de productie van textiel wordt gebruik gemaakt van grondstoffen zoals water, energie en land. Het gebruik van grondstoffen en het vrijkomen van CO2 heeft een grote milieu-impact. Daarnaast belandt kleding nog steeds bij het restafval waardoor het in de verbrandingsoven terecht komt. Dit is zonde, aangezien er nog genoeg waardevolle (grond)stoffen in textiel zit om het te kunnen hergebruiken of recyclen. Hiervoor dient textiel gescheiden ingezameld te worden. Na het inzamelen wordt kleding gesorteerd. Draagbare kleding kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld noodhulp of kringloopwinkels. Het textiel dat niet geschikt is voor hergebruik, wordt gerecycled. De grondstoffen die hierbij vrijkomen, worden gebruikt voor bijvoorbeeld doeken of isolatiemateriaal. Het ingezamelde textiel kan ook vervezeld worden tot nieuwe garen. Deze garens worden gebruikt bij de productie van nieuwe textielproducten. Voor het inzamelen van textiel heeft Melitex afspraken met verschillende bedrijven die bijdragen aan de circulaire textielketen.

Vanwege de impact van textiel op het milieu, kijken wij als kledingleverancier naar de hele keten. Wij adviseren u graag over duurzame kleding voor uw bedrijf. Graag denken wij met u mee in de keuze in de juiste kleding soorten en materialen. Daarnaast kunnen wij uw afgedragen kleding inzamelen en ervoor zorgen dat het op de juiste manier hergebruikt en/of gerecycled wordt. Hiermee dragen wij gezamenlijk bij aan het milieu en de circulaire economie.

Wilt u meer informatie over duurzaamheid en uw textiel producten? Neem dan contact op met ons.

Advies nodig?

Wij helpen u graag verder. U kunt ons gerust bellen of mailen voor al uw vragen.

> (010) 261 35 44
> info@melitex.nl

Bedrijfskleding

Bedrijfskleding zien wij niet simpelweg als kledingstukken die gedragen wordt door uw medewerkers. Een kledingstuk is een item waarmee u een bepaalde uitstraling kan geven naar uw klanten en partners. Daarnaast moet uw bedrijfskleding voldoen aan uw kwaliteits- en duurzaamheidseisen.  Wij zijn gespecialiseerd in werkkleding, sportkleding en promotionele kleding.

Bedrijfskleding

Private label

Naast producten van een standaard kledinglijn, kan het voor uw bedrijf ook interessant zijn om kleding te laten ontwerpen en produceren naar uw persoonlijke wensen. Hierbij is het mogelijk om tot in detail uw kleding te customizen. Hier komt natuurlijk meer bij kijken dan bij een standaard kledinglijn.

Private label

Dress shirt icon

Overhemden

Overhemden kunnen uw organisatie de uitstraling geven die het verdient. Wij kunnen u hierin ondersteunen door overhemden op maat te produceren. Er zijn verschillende soorten overhemden die uiteenlopen van informeel tot formeel.  Hiermee zorgt u ervoor dat uw medewerkers er altijd representatief uitzien.

Overhemden

Offerte aanvragen

Heeft u interesse in één van onze diensten? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. We reageren binnen 24 uur na uw aanvraag.

  • Geheel vrijblijvend
  • Uitgebreid advies door een specialist
  • Altijd één vast aanspreekpunt
  • Korte doorlooptijd
  • Klantgericht